Kerkelijk textiel
Ik maak Stola’s, kanselkleden, wandkleden, tafellopers. Dit liturgisch werk wordt altijd in opdracht gemaakt. Het kan voor een kerkelijke gemeente zijn maar ook voor een verpleeghuis, ziekenhuis of een predikant of pastor.

Het is werk dat meestal aansluit bij het kerkelijk jaar door de gebruikte kleuren en versiering. Samen met de opdrachtgever ga ik op zoek naar wat men wil uitdragen. Soms zijn er ook aanknooppunten in de architectuur van een gebouw of de woonomgeving van de kerkelijke gemeente.
Gaat het om een stadsgemeente, is de kerk gebouwd na de watersnoodramp, ligt de plaats aan zee? Het zijn allemaal gegevens die meegenomen kunnen worden.

Met name stola’s worden vaak door individuele predikanten en pastores gekocht. Ook is er wat werk naar het buitenland gegaan, ik heb in opdracht gewerkt voor de firma Wefers in Keulen en de firma Schmitt in Bergisch Gladbach. Gary en Judith Dalmasso, Illinois, Verenigde Staten hebben beide stola’s van mij.

Er is veel vrij werk in privé verzamelingen maar ook is een serie kleden aangekocht door het Nederlands Bijbelgenootschap.

Vrij textielwerk
Bij mijn vrije textielwerk gaat het om een combinatie van machinaal borduren en stof verven of bedrukken. Ik vind mijn inspiratiebronnen vaak in de natuur maar ook de bijbel: teksten en thema’s zijn regelmatig een bron van inspiratie.

Ik begin altijd met witte stof die ik verf of bedruk. Dan gaan er lagen stof over elkaar heen en begint het proces van naaien, borduren en wegknippen. Vaak is dit heel intuïtief en meestal zoek ik de grenzen op van wat technisch met mijn naaimachine haalbaar is.